Hoe kan ik helpen?

Maak direct impact op het leven van mensen als Twaha door INclusion te ondersteunen. De allerarmste krijgen zeven jaar lang elke week €3,50 via hun telefoon en beslissen zelf waaraan ze het geld uitgeven. Wij houden je op de hoogte waar ze het geld aan besteden.

Donatie | Backup
Twaha Okecha (53) - “Ik wil zoveel mogelijk geiten kopen om het schoolgeld van mijn kinderen te kunnen betalen. Ik wil dat mijn kinderen hun dromen waarmaken. Daarom zal ik de subsidie ​​die ik van INclusion ontvang gebruiken om te investeren, zodat ik dit kan betalen"

Voor de gemeenschap Welle (Oeganda) staat de teller op € 13.000

  • Bij €63.000 kunnen we van start gaan!37%

  Dit is de impact die jouw donatie heeft

  Veel gestelde vragen

  1Waarom werkt deze manier van geven?
  De afgelopen jaren is er al het nodige onderzoek gedaan naar deze manier van ontwikkelingshulp: unconditional cash transfers. De resultaten daarvan zijn zonder uitzondering positief! Het blijkt dat arme mensen het geld goed besteden en ook heel initiatiefrijk zijn als hen toekomstperspectief wordt geboden. Wil je meer weten? klik hier om een aantal wetenschappelijke publicaties te bekijken.
  2Hoe weet ik waaraan mensen het geld besteden?
  De ontvangers zijn volledig vrij in de besteding van het geld. Wij gaan ervan uit dat mensen zelf het beste weten wat ze nodig hebben, en dat ze het geld verantwoord zullen besteden. Al het onderzoek dat naar 'unconditional cash transfers' is gedaan laat dit ook zien. We laten het huidige project in Uganda onderzoeken door de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met AFARD. De eerste resultaten zijn positief. Hieruit blijkt dat de mensen het geld het vooral voor eerste levensbehoefte hebben gebruikt. Ben je geïnteresseerd in meer wetenschappelijk onderzoek, neem dan een kijkje op deze pagina .
  3Hoe weet ik zeker dat mijn geld bij de mensen in Uganda terecht komt?
  Bij INclusion vinden we het belangrijk dat jouw donatie rechtstreeks naar de mensen in Uganda gaat. Daarom werken we met ‘mobile money’. Aan het begin van het project ontvangen alle inwoners van het projectdorp een mobiele telefoon. Eén keer per maand ontvangen ze het onvoorwaardelijke geldbedrag op deze mobiele telefoon. Daarmee kunnen ze betalingen doen, of ze kunnen het lokaal tegen een vast tarief bij een tussenpersoon omwisselen naar contact geld. Wij vergoeden de kosten van het omwisselen.
  4Waarom 7 jaar?
  Als mensen al langere tijd in extreme armoede leven, is het moeilijk om daaruit te komen. Eerst moeten de basisbehoeften van mensen zijn vervuld – voldoende voedsel, een goede gezondheid, een veilige woning etc. – voordat mensen echt aan hun toekomst kunnen gaan werken. Daarvoor is tijd nodig. Wij verwachten dat het ongeveer 7 jaar duurt totdat de meeste mensen in een gemeenschap op eigen benen kunnen staan. Dit testen we nu in de praktijk. Ook na afloop van een project blijven we de gemeenschap volgen.

  Waar kan ik doneren?

  Bij INclusion vinden we het belangrijk dat jij weet wat er met jouw geld gebeurd. Om die reden bieden we de mogelijkheid om te kiezen tussen de volgende opties:

  1. Je doneert rechtstreeks aan de mensen in Uganda
  2. Je draagt bij aan de organisatiekosten en het wetenschappelijke onderzoek

  Doneren aan de allerarmsten

  Mocht je voor deze optie kiezen gaat 100% van jouw geld naar de mensen in Uganda.

  IBAN: NL66TRIO0784928088

  t.n.v.: Stichting INclusion

  Doneren aan de organisatie

  Bij deze optie gebruiken we jouw donatie voor de organisatiekosten en het wetenschappelijke onderzoek.

  IBAN: NL85RABO0125967187

  t.n.v.: Stichting INclusion

  Belangrijk:Overweeg je een jaarlijkse donatie, geef dan ook je naam en e-mailadres door via de contactpagina. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

  Wil jij op de hoogte blijven van ons project in Oeganda?

  [yikes-mailchimp form="1"]