Kampvuurkoken 'Karige Keuken'


Graag nodig ik je uit voor onze kookworkshop ‘de Karige Keuken’ op zondag 6 november. Samen met INclusion medeoprichter Arriën Stegehuis gaan we op een kampvuur een heerlijke lunch klaarmaken.

Natuurlijk starten we met rijst, bonen en zoete thee: het traditionele ontbijt in Oeganda!

Er is genoeg te eten op de hele wereld, maar helaas is het niet goed verdeeld.
Wij betalen hier in het Westen een vermógen om in een bijzonder sterrenrestaurant te kunnen eten. Terwijl in de armste streken van de wereld ouders amper genoeg hebben om hun kinderen een dagelijks een maaltijd te geven.

Zoals je weet, wil INclusion deze ongelijkheid aanpakken.
Wat wij daarom doen is een basisinkomen verstrekken aan de allerarmsten op deze wereld. Niet alleen nu, maar voor zeven jaar lang, onvoorwaardelijk. Dit geeft mensen de tijd en de gelegenheid om een bestaan op de bouwen.

Een kookworkshop kost €25 per persoon, Of €50 als we voor de luxe variant gaan. Bedenk eens, dat van dit bedrag in Oeganda DRIE mensen een maand een basisinkomen kunnen hebben. En wij smikkelen het in een middagje weg!


Met dit in ons achterhoofd, hebben we het idee de kampvuur maaltijd symbolisch aan te bieden voor de prijs van één basis jaarinkomen van iemand in Oeganda: €180,- Daarvan gaat dus €25 - €35,- naar de ingrediënten, de drankjes en de kok.

Ben je erbij?
Kampvuurkoken is altijd een succes. Een leuke dag is gegarandeerd én je verandert een leven van iemand aan de andere kant van de wereld.

Het is belangrijk dat het verhaal van INclusion gedeeld wordt. We zoeken nieuwe donateurs die het werk van INclusion structureel willen ondersteunen, liefst voor de periode van zeven jaar.

Het is fijn als er nog meer Oegandese etentjes georganiseerd worden. En je kunt hiervoor heel eenvoudig gastheer of gastvrouw zijn! Lees hieronder hoe dat werkt, of neem contact op met Moniek!

Kostenindicatie

  • Oegandees etentje: Jackie kookt voor €20 per persoon*. Ongeveer €5 is voor de boodschappen, €15 gaat naar haar stichting DDembe.
  • Workshop kampvuurkoken: Arrièns programma kost tussen de €25 (basis) en €45 (luxe) per persoon*.

*Exclusief drank, eventuele locatie- en reiskosten

 

De meeste organisatoren vragen hun gasten om een kleine bijdrage voor het eten.

Sommigen vragen een vast (hoger) bedrag om direct een sponsorbedrag voor INclusion te hebben. Bijvoorbeeld €180, het bedrag dat wij nodig hebben om één persoon in Oeganda een jaar lang een basisinkomen te kunnen geven. 

We zijn vooral op zoek naar structurele donateurs! Lees verder over het belang van structurele hulp >>>

 

Meer informatie

Moniek Rouweler
06-18208533
moniek@inclusionworldwide.org